Kako postati cam girl i živeti od toga

cam girl

Biti cam girl je veoma unosan posao koji možeš raditi od kuće. Ali kako? Odakle krenuti? Sve što ti treba za uspešan početak je u ovom vodiču.

Šta je cam girl?  

Sam ovaj naziv dobijen je od pojma „camera“ i „girl“ ( devojka). U bukvalnom prevodu Cam girl je devojka koja radi kao model pred kamerama i snima sadržaj za svoje pratioce.

Webcam modeling je sve popularnija forma online zabave koju možeš iskorititi da zaradiš novac. Ovaj online posao možeš raditi od kuće ili sa bilo kog mesta koje ti pruža mogućnosti za to.

Ali šta ti je posao?

U suštini, on  uključuje izvođenje različitih interaktivnih nastupa pred gledaocima koji mogu da se nalaze širom sveta. Šta će biti taj nastup, zavisi od tebe, ali i od onoga šta tvoja publika želi da plati. Nekada su to provokativne slike, nekada je to erotski video, nekada će ljudima biti dovoljno da samo četuješ sa njima, a nekada će to biti ceo performans koji uključuje i glumu.

Ako je video sadržaj koji ide uživo u pitanju, malo talenta za glumu neće ti biti na odmet, jer je poenta da odigraš onu ulogu koju tvoj fan želi. Tako neko možda mašta da budeš dokona studentkinja iz komšiluka, dok neko možda želi da si udata žena koja krišom snima privatne video sesije dok joj je muž na poslu.  Ovi primeri su možda kliše, ali shvataš poentu: 

Kao live cam girl treba sebe da predstaviš tako da zadovoljiš fantaziju i zamisao onoga ko te gleda.

A kako ćeš znati šta je ta fantazija?

Pa, ovaj posao nije samo slikanje i snimanje. Pre toga ide kontakt i komunikacija, neka vrsta online upoznavanja sa osobom sa druge strane. Kroz te razgovore, tvoj posao je da izvučeš šta treba da budeš u fantaziji onoga ko te gleda i da nađeš načine kako da te fantazije realizuješ kao cam girl.

Rastuća popularnost webcam modelinga

Poslednjih godina, webcam model kao posao  je doživeo eksplozivni rast popularnosti zbog nekoliko ključnih faktora.

 • Prvo, internet i tehnološki napredak omogućili su lakši pristup internetu i povećali brzinu veze, što je omogućilo bolje iskustvo gledanja uživo.
 • Drugo, sve veća društvena prihvatljivost online zabave i platformi za odrasle doprinela je razvoju webcam modelinga
 • Treće, potražnja za personalizovanim i interaktivnim sadržajem iz godine u godinu sve je veća, čime se otvorila nova tržišta za cam devojke.

Dodatno je tome doprineo lokdaun one 2020. godine.

 

cam girl posao

 

Verovatno najpopularnije i najisplativije mesto na kom možeš da radiš kao webcam model je OnlyFans, ali pomenućemo i druga mesta malo kasnije.

Ako nisi u toku, pročitaj i saznaj šta je OnlyFans

Prednosti i izazovi cam girl posla

Posao od kuće poput ovog ima svojih dobrih i loših strana.

Dobre strane su:

 • Fleksibilnost i sloboda radnog vremena: Kao cam girl možeš odabrati svoj radni raspored i raditi iz udobnosti svog doma. Uz dobru organizaciju, čiju tajnu ćemu ti otkriti kasnije, možeš raditi svega sat ili dva dnevno.
 • Finansijska nezavisnost: Ovo zanimanje može doneti značajne prihode, posebno za one koji su posvećeni i imaju veliku bazu fanova. Zarada od OnlyFans je sve primamljivija opcija za mnoge ljude, a može biti odlična ako ovom poslu pristupiš ozbiljno i na pravi način.
 • Kreativnost: Kao cam girl imaš slobodu da izraziš svoju kreativnost na svoj unikatan način i da je razvijaš u smeru u kom ti misliš da treba da ide.
 • Internacionalna publika: Imaš  da stekneš obožavatelje iz raznih delova sveta.
 • Diversifikacija prihoda: jednostavnije rečeno, kada uđeš u štos, postoji način da od ovog posla stekneš više izvora prihoda. Neke devojke prosto prodaju svoj sadržaj na više platformi, neke zarađuju od prodaje svojih stvarčica koje su nosile tokom sesije i slično.

A uvek ima i ona loša strana:

 • Konkurencija je sve veća, pa moraš biti zaista maštovita i jedinstvena kako bi se izdvojila.
 • Emocionalna iscrpljenost: Rad s gledaocima može biti izazovan i zahteva emocionalnu stabilnost.

Iako se čini da je lako biti webcam model , to je samo prividno tako. Online sesije preko seks kamera  znaju da budu dosta naporne, ali verovatno si svesna toga ako već tražiš način da se upustiš u to. Naravno, to se kompenzuje  adekvatnom zaradom koja uopšte nije naivna – zato se ovaj posao i radi.

No, ako si na OnlyFans, ne moraš uvek da radiš uživo.

Tamo će fanovi da se pretplate na tvoj sadržaj koji može biti i samo u formi erotskih slika. Po potrebi, kada neko zatraži, možeš da držiš i live sesije koje se dodatno plaćaju. Drugim rečima, OnlyFans  zarada  se može napraviti na više načina koje biraš u skladu sa svojim afinitetima.

Ni ovde nije posao samo u stvaranju slika. Dobar deo posla čini i promocija tvog OnlyFans profila, jer tvoji fanovi na neki način moraju da dođu do tebe. To podrazumeva i rad na društvenim mrežama, kao i plaćenu promociju s vremena na vreme. 

Ovde treba da znaš da postoji OnlyFans agencija koja ti može pomoći oko svega vezanog za tvoj profil na OnlyFans-u i uopšte ne moraš sve sama. Ako si spremna da radiš ovaj posao, javi se.

Fortune wizards agencija će raditi na privlačenju fanova i vođenju tvog profila, a ti možeš raditi samo kao cam girl. Ovo je ujedno i najbolja varijanta jer ćeš kreativno dati sve od sebe i bićeš uspešnija.  Sa druge strane, promocijom i vođenjem tvog profila baviće se ljudi koji su stručni u tome.

U tome je tajna uspešnih webcam modela:  Kad svi rade ono u čemu su dobri – to je formula za uspeh.

Javi nam se.

Cilj ovog vodiča je da pruži koristan i lako razumljiv putokaz svima koji razmišljaju o ulasku u svet webcam modelinga.

Daćemo ti  praktične savete i smernice o tome kako se pripremiti za ovaj posao, kako izabrati pravu platformu, šta je potrebno od opreme, kako izgraditi lični brend, tehnike za uspešan nastup, kako graditi bazu fanova i ostvariti prihode.

Bez obzira na iskustvo ili pozadinu, nadamo se da će ti ovaj vodič pomoći da shvatiš da li je cam girl prava karijera za tebe i pružiti ti korisne informacije za uspeh u ovom poslu.

Priprema za cam girl posao

Pre nego što započneš svoju karijeru kao webcam model, ključno je da pažljivo proceniš sebe, svoje motive i očekivanja, ali i da imaš dobar uvid u industriju webcam modelinga.

 • Razmisli zašto želiš postati cam girl. Da li je to zbog finansijske nezavisnosti, želje za kreativnim izražavanjem ili nečeg drugog? Obrati pažnju na realna očekivanja u vezi sa prihodima i radnim vremenom.
 • Emocionalna stabilnost je bitna:Webcam modeling može biti izazovan jer zahteva interakciju s gledaocima koji mogu da budu raznih profila. Budi svesna emocionalnih aspekata ovog posla i spremna da se nosiš sa različitim reakcijama i komentarima.
 • Postavi granice. Definiši jasno šta si spremna da radiš pred kamerom . Važno je da se osećaš prijatno dok radiš webcam sesije.
 • Zaštiti svoj identitet i lične informacije kako bi očuvala svoju privatnost. Spreči otkrivanje ličnih informacija pred kamerom. Ako i planiraš da se ne kriješ likom, što je sasvim ok i još je i bolje, apsolutno treba da čuvaš u tajnosti svoje lične podatke, adresu i slično.

Izbor platforme za cam girl posao

Kada je reč o izboru platforme na kojoj možeš raditi kao cam girl, postoje različite opcije među kojima možeš birati. Jedna od popularnih i sve više priznatih platformi je OnlyFans.  Njegova rastuća reputacija i velika baza korisnika mogu ti pomoći da privučeš veći broj gledalaca nego druge platforme.

Naravno, postoje i drugi popularni live cam girl servisi. Evo nekoliko njih:

 • Chaturbate je jedna od najvećih i najpopularnijih platformi za webcam modeling. Modeli mogu da izvode javne nastupe i privlače gledaoce koji ih mogu darivati tokom izvođenja.
 • ManyVids je platforma koja je popularna među webcam modelima i drugim sadržaj stvaraocima za odrasle. Modeli mogu prodavati svoje video snimke, fotografije i druge digitalne sadržaje.
 • MyFreeCams je platforma koja nudi mogućnost besplatnog gledanja, ali gledaoci mogu dobrovoljno darivati modele tokom njihovih nastupa.
 • Streamate je popularna platforma za webcam modeling koja nudi mogućnost privatnih sesija uživo sa gledaocima.
 • CamSoda je poznata po svojim inovativnim nastupima, uključujući virtualnu stvarnost (VR) i interaktivne igračke koje omogućavaju gledaocima veću interakciju s modelima.
 • ManyCam je softver koji omogućava modelima da istovremeno emituju na više platformi i prošire svoju publiku.

Važno je napomenuti da svaka platforma ima svoje specifičnosti, pravila i načine zarade, pa ih obavezno dobro prouči pre nego što počneš. 

Ako želiš da bude OnlyFans, pročitaj ovo: Kako početi na OnlyFans : vodič za početnike

Oprema koju cam girl treba da ima

Kvalitetna kamera i audio oprema su od suštinskog značaja za pružanje visokokvalitetnih webcam nastupa. Preporučuje se upotreba HD web kamere koja omogućava jasne i oštre slike.

Za početak možeš sve da radiš i sa boljom telefonskom kamerom ili kamerom na laptopu, ali vremenom gledaj da unaprediš svoj posao.

Kvalitetan mikrofon je ključan za jasan i čist zvuk. Pobrini se da se tvoj glas dobro čuje kako bi stvorilla bolju interakciju s gledaocima.

Stabilna i brza internet veza je od presudnog značaja za webcam modeling. Slaba internet veza može dovesti do lošeg kvaliteta video prenosa i izgubljene veze sa gledaocima.

Kvalitetno osvetljenje i odgovarajuća pozadina mogu poboljšati tvoj izgled i profesionalnost tvojih nastupa. Koristi diffused ili softbox osvetljenje kako bi postigla mekši i prirodniji izgled. Pobrini se da je svetlost ravnomerno raspoređena na tvom licu i telu.

Odaberi neutralnu i urednu pozadinu kako bi usmerila pažnju na sebe,  a ne na detalje oko sebe. Izdvoji poseban prostor u koji će služiti samo za webcam modeling.

Tvoja cam girl profilna slika i biografija

Tvoja profilna slika i biografija su prva stvar koju će gledaoci primetiti kada posete tvoj profil. Evo kako da ih iskoristiš za privlačenje pažnje:

 • Izaberi kvalitetnu i privlačnu profilnu sliku koja će odražavati tvoju ličnost i stil, ali pre svega autentičnost, kako bi zainteresovala publiku. Ako su grudi tvoj adut, istakni njih, ako je nešto drugo, upotrebi to.
 • Napiši kraću, ali zanimljivu biografiju koja će privući pažnju potecijalnih fanova. Opiši svoja interesovanja i šta ih očekuje u kada se pretplate na tvoj sadržaj.Podrazumeva se, ponudi neku ekskluzivu, smisli neku inovaciju, nešto što može da postane trend, ali se raspitaj i o onome što najbolje prolazi.
 • Uključi linkove ka svojim društvenim mrežama, kako bi dodatno predstavila svoj sadržaj i ličnost.

Odabir niše i stilova nastupa

Nisu svi tvoja publika. Neki ljudi, primera radi, imaju fetiše pa će platiti radije da vide neki tvoj određeni deo tela, nego celu tebe. Neki možda vole da zamisle da si im bliska i da četuju sa tobom, drugi su možda manje komunikativni, ali više vole da gledaju.

 

webcam model

 

Sama industrija sadržaja za odrasle ima svoje niše. Možeš igrati na kartu domino dame ili u skladu sa svojim godinama ponuditi MILF sadržaj, možeš se igrati sa kostimima … Kako god bilo, poenta je da gledaš da privučeš užu cilljnu grupu ali u kojoj ima dosta interesovanja.

Oko tvoje niše treba da se vrti neka tvoja autentična priča, jer priče su ono što će neke ljude povezati sa tobom.

Dakle, nađi neku svoju priču, svoju ulogu u njoj,zaigraj i zaradi!

Ne moraš da prođeš kroz selekciju na nekoj audiciji da bi danas bila zvezda i da bi zarađivala. Dovoljno je da odlučiš da budeš webcam girl.

Angažovanje i interakcija sa publikom

Nemoj da zaboraviš nikada da ono što radiš i kreiraš nije zbog tebe i za tebe – nego zbog tvoje publike. Tvoja interakcija sa publikom je ključna za izgradnju lojalne baze fanova i privlačenje novih gledalaca.

Evo kako da je održiš.

 • Odgovaraj na komentare: Budi aktivna u odgovaranju na komentare i pitanja gledalaca. Ali ne samo to! Pokaži interesovanje za njih i njihove želje. Tako će se osetiti posebno i želeće da budu u tvom virtuelnom društvu.
 • Obrati pažnju na zvuk. Kvalitetna produkcija i dobar zvuk poboljšavaju iskustvo gledalaca i povećavaju šanse da se tvoji fanovi vrate.
 • Planiraj redovne nastupe: Postavi redovan raspored nastupa i objavi ga, tako da tvoja publika zna kada da bude online ili se pojavljuju uvek u isto vreme u toku dana. Poštuj svoju publiku i ako nisi u stanju da im određenog dana pružiš obećani sadržaj, nemoj samo da se ne pojaviš, nego kulturno opravdaj sebe i otkaži nastup. Naravno, ovo je posao i ako želiš da bude unosan, onda ga tako i tretiraj i nemoj da ti odsustva i opravdanja postanu navika.
 • Razgovaraj s gledaocima: Pokušaj da ih uključiš u svoje nastupe, postavljaj im pitanja i podstiči interakciju. Na primer, pitaj ih da li vole kada radiš nešto određeno, da li žele da za njih uradiš nešto posebno…
 • Koristi Snapchat. Pozovi ljude date zaprate, a onda im tamo sa vremena na vreme serviraj svoje trenutke i iskoriti to da ih pozoveš na webcam sesiju.

Izgradnja ličnog brenda za cam girl zahteva pažljivo planiranje i doslednost. Dobro je da odmah, ili onda kada vidiš da je posao uzeo maha, angažuješ OnlyFans agenciju da ti pomogne u tome.

Zašto?

Uz pomoć agencije, doći ćeš do više fanova i veće zarade nego kad bi radila sama.

Tada imaš iza sebe stručan tim marketara da ti radi promociju i vođenje profila, iskusne četere koji održavaju komunikaciju sa tvojim fanovima umesto tebe i umeju da ih navedu da zatraže još sadržaja koji se dodatno plaća, čime se tvoja zarada uvećava.

Naš savet je da odmah razmišljaš o uspehu na taj način i uđeš u svet webcam modela na velika vrata.

Kontaktiraj nas.

Tehnike za uspešan cam girl nastup

Evo i par saveta o tome kako da tvoja cam girl karijera ide uzlaznom putanjom i kako da tvoji nastupi postanu rado gledani.

Harizma pred kamerom je bitna

Radi na samopouzdanju. Veruj u sebe i svoje sposobnosti kako bi zračila samopouzdanjem pred kamerom.  Održavaj kontakt očima s kamerom kako bi stvoria intimniju vezu s gledaocima. Osmehni se često i prenesi  pozitivne emocije kako bi  privukla i zadržala pažnju gledalaca, osim ako uloga i niša koju si odabrala ne zahtevaju nešto drugo.

Budi opuštena i prirodna pred kamerom kako bi delovala autentično i privlačila publiku,jer ako nisi, videće se.

Ako  ti uživo ne ide, Onda je možda bolje da nađeš način kako zaraditi od fotografije.

Kreativnost i originalnost

Istražuj nove ideje i budite kreativna. Smisli nešto i novo i inovativno što će oduševiti tvoje fanove.

Pokušaj da personalizuješ svoje nastupe prema interesima i željama svoje publike kako bi stvorila bližu vezu s njima. Da saznaš njihove želje, bitna je komunikacija.

Drži se svoje niše, ali pazi da ne pređeš u monotoniju. Zato, slobodno povremeno napravi neki izlet u nešto drugačije, kombinuj više stilova, iznenadi publiku posle nekog vremena. Daj im onaj osećaj iznenađenja koji će posle prepričavati kao fantastično iskustvo.

Zahvalnost i granice

Postavi  jasne granice u komunikaciji sa publikom i poštuj ih. Ako ne želiš da odgovoriš  na određena pitanja ili pružiš određene usluge, budi odlučna u tome. Naravno, nema potrebe da budeš drska, dovoljno je samo da pristojno odbiješ ono što ne želiš.

Zahvali se na podršci. Niko ne voli da ga uzimaju zdravo za gotovo, pa ni tvoja publika.  Pokaži zahvalnost prema gledaocima koji te podržavaju i redovno prate tvoje nastupe. Recimo, kao odgovor na poklon koji dobiješ, možeš im poslati neki kratak video klip ili eksplicitnu fotku gratis

Saznaj kako se slikati  provokativno

Najteže je napraviti prvi korak i prvo iskustvo obično je puno grešaka. I to je ok . Nastavi da samo da istražuješ  i razvijaš svoje veštine i taj trud će se sigurno isplatiti.

Možeš do uspeha i prečicom!

Angažuj agenciju za OnlyFans i dobićeš preofsionalnu podršku i savete koji će te najkraćim putem lansirati do tvojih ciljeva.

Javi se.

Bonus savet: diversifikacija prihoda 

Kao cam girl ne moraš da zaradiš samo od online sesija jer live webcam sex nije jedino što možeš da ponudiš. Svoju sesiju možeš da snimaš, pa da je ponudiš na nekom drugom mestu za pretplatu.

Ali to nije sve.

Tvoje live sesije su samo osnova tvog posla, na koju možeš da nadogradiš  mnoštvo drugih stvari koje će ti pomoćida dodatno zaradiš kao cam girl.

Na primer:

 • Prodaja eksluzivnijeg sadržaja od onog koji redovno ide.
 • Donacije i darivanje su dobar štos. Ohrabruj gledaoce da te podržavaju putem donacija ili darivanja tokom svojih   Objasni im i kako da to urade.
 • Ponudi mogućnost privatnih četova s tobom ili pristup VIP sadržaju za pratioce koji žele više ličnijeg iskustva.
 • Prodaja slika i videa i nastupi na više platformi
 • Partnerstva i promocije: Razmisli o kompanijama kojima bi značila tvoja promocija i preporka. To može bit neka prodavnica veša , prodavnica seksi igračaka i slično.
 • Merch program: pojedine popularne cam girl lanisrale su i svoj merch progam ( majice, šolje i slično sa svojim, imenom, logotipom, sloganom itd…)

Ovo su samo neke ideje, a svaka nova ideja i inovacija su dobrodošle.

Webcam modeli uglavnom  uživo i to je osnovni nedostatak ovog posla. Zato je OnlyFans sjajna alternativa svim live sex kamerama. Postaviš sadržaj i ne moraš da budeš uvek online. Kada pritom imaš agenciju iza sebe, tvoje je samo da praviš sadržaj,a agencija umesto tebe radi, a OnlyFans chatteri dostupni su pratiocima i onda kada ti nisi.

Unapređivanje veština i profesionalni rast

Ako želiš da tvoja cam girl karijera ide uzlaznom putanjom, onda bi bilo dobro da radiš stalno na unapređenju svojih nastupa.

Evo kako:

 • Snimaj svoje nastupe kako bi mogla da ih pregledaš kasnije i uočiš šta je bilo dobro, a šta treba da unaprediš.
 • Analiziraj povratne informacije gledalaca kako bi razumela šta žele, kaav sadržaj im se dopao i šta još možeš da im ponudiš
 • Prati iskusnije modele. Iskoristi njihove metode i trikove na sebi svojstven način.
 • Poseti konferencije koje se bave sadržajima za odrasle, poveži se sa ljudima koji imaju ista intereovanja, razmenite iskustva i ideje.
 • Postavi kratkoročne i dugoročne ciljeve kako bi imala smernice za profesionalni rast motiv za dalji napredak

FAQ – Najčešća pitanja i odgovori o cam girl profesiji

Pored već gore objašnjenih nedoumica, ovo često žele da znaju oni koji planiraju da počnu da se bave ovim unosnim zanimanjem.

Da li mogu da postanem cam girl?

Da, dovoljno je da imaš više od 18 godina i želju da se baviš time.  Ne moraš da budeš manekenski zgodna ili da ispunjavaš neke eststke uslove i standarde. Nebitno je koliko imaš kilograma, koliko si visoka i slično. Dovoljno je da imaš smelosti da se upustiš u to i da nađeš publiku koju će tvoj nastup intereosvati.

Da li  samo mlade osobe mogu da budu cam girl?

Webcam modeling je otvoren za sve osobe punoletne dobi koje su zainteresovane za ovu vrstu posla. Starosne granice za registraciju kao modeli mogu varirati zavisno o platformi. Svakako, mladost nije preduslov. Ti možš biti cam girl i u srednjim godinama pa i kasnije. Svaki sadržaj ima svoju publiku.

Da li je webcam modeling dugoročan posao?

Cam girl može biti dugoročna profesija ako uložiš napor u izgradnju ličnog brenda, radiš na profesionalnom razvoju i vodiš računa o svojoj publici i nastupima.

Koliko novca mogu da zaradim kao cam girl?

Zarada može značajno varirati i zavisi od mnogo faktora, uključujući popularnost, privlačenje gledalaca i učestalost nastupa. Na onlyFans prosečan model zarađuje oko 180$. No, neki modeli mogu ostvariti značajne prihode i to je razlog zašto je ovaj posao tako popularan.

Moraš da znaš da iza ozbiljnih profila stoji čitava mašinerija i da je to najčešće timski uspeh. Svaki profesionalni webcam model ima iza sebe agenciju koja je tu da pruži poršku, izgradi imidž, promoviše,  komunicira sa fanovima,  vodi društvene mreže.

Ako želiš da kreneš profesionalno, preskoči početničke greške i angažuj nas. Fortune wizards agencija je tu da bude tvoja podrška na putu ka uspehu.

Javi  nam se na neki od načina navedenih ovde:

Leave a Replay

Nemaš šta da izgubiš,
a možeš da dobiješ mnogo.

Postani zvezda,
zaradi i ostvari svoje snove.

PAŽNJA!

Preuzimi prva dva poglavlja potpuno BESPLATNO!

Ostavi kontakt telefon na koji Viberom ili Whatsapp-om ti šaljemo e-book